Ελληνική τάρτα με πιπεριές και φέτα

ελληνική-τάρτα-vavouranakigr

 

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες; Να μια εύκολη γρήγορη και νόστιμη επιλογή για τραπέζι με φίλους ή και για την οικογένειά σας. Ανάλαφρη τάρτα με ελληνικές γεύσεις που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί!

 Υλικά

1 ζύμη για τάρτες

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 πράσινη, 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

250 γρ. φέτα κομμένη σε καρέ

2 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά

½ φλιτζ. του τσαγιού γάλα 1,5 % λιπαρά

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαραθούν για 8’-10’ χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

Στη βάση της ζύμης της τάρτας (που θα έχετε τοποθετήσει μέσα σε μια ταρτιέρα βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην ταρτιέρα πριν τοποθετήσετε τη ζύμη για να μην σας κολλήσει) θα προσθέσετε τη φέτα κομμένη σε καρέ, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σας (απλώστε τα ομοιόμορφα να πάνε παντού).

Χτυπάτε σε ενα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα να ενωθούν και προσθέτετε φρέσκο πιπέρι. Τέλος περιχύνετε το μπολ στην ταρτιέρα προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και την βάζετε στο φούρνο για 35’ μέχρι να δείτε να σταθεροποιείται η κρέμα.

Καλή απόλαυση!