Ψυχολογία και Διατροφή

Χειμωνιάζει & η διατροφή αλλάζει

διατροφή-ψυχολογία-σοκολάτα-vavouranakigr

Πολλές φορές η διάθεσή μας και ο καιρός επηρεάζουν τις διατροφικές μας επιλογές. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές έχετε καταναλώσει κάτι χωρίς να πεινάτε πραγματικά; Μήπως η επιλογή των τροφών στη διατροφή σας επηρεάζεται άμεσα απο τη ψυχολογία σας; Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες;

Καιρός

Όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα ο καιρός σίγουρα θα έχει απότομες μεταβολές. Άρα εσείς για τους επόμενους πέντε μήνες θα κατηγορείτε το κρύο για τη ζεστή σοκολάτα που καταναλώσατε. Θέλετε κάτι ζεστό; Προτιμήστε ένα ζεστό πράσινο ή μάυρο τσάι για καθημερινή κατανάλωση. Εννοείτει πως μπορείτε να πιείτε και μια ζεστή σοκολάτα απλά όχι σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, μην την φορτώνεται με έξτρα περιττές θερμίδες όπως σιρόπι, σαντιγί ή ζαχαρωτά. Κάντε πιο υγιεινές επιλογές! Για την υγεία σας πάνω απ’ όλα!

Ψυχολογία

Πέρα από το καιρό όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί άνθρωποι, όταν δεν αισθάνονται καλα ψυχολογικά, είτε επειδή κάτι δεν έχει πάει καλα στη δουλειά τους, είτε επειδή τσακωθήκανε με τον συντροφό τους ή τους γονείς τους , ‘’ξεσπούν΄΄ στην εύκολη και γρήγορη λύση ενός ανθυγιεινού γευστικού πειρασμού. Το χειρότερο είναι ότι αυτός ο πειρασμός δεν θα λύσει το πρόβλημα σας. Αναμφίβολα σας προσφέρει μια γευστική απόλαυση λίγων λεπτών αλλά ταυτόχρονα σας προσφέρει περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Η εύκολη λύση είναι να κατηγορούμε πάντα κάποιον άλλον για ενα λάθος που κάναμε και να μην αναλαμβάνουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Αυτή είναι μια κακιά συνήθεια που δυστυχώς σε όλους μας έχει συμβεί.

Την επόμενη φορά που δεν θα αισθάνεστε ψυχολογικά καλά  ή που ο καιρός θα είναι μουντός, κάντε μια δεύτερη σκέψη πριν καταναλώσετε κάτι ανθυγιεινό. Αντικαταστείστε την απόλαυση της στιγμής με άλλες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σας χαλαρώσουν και να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα!

Εαν δεν φροντίσετε εσεις τον εαυτό σας κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για εσας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας!

Αφήστε μια απάντηση